2014 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

Kokia yra gera buitinė technika? Specialistų patarimai

buitinė technika
buitinė technika
 Norite įsigyti šaldytuvą, skalbyklę, viryklę ir indaplovę. Kas geriausiai gali patarti - kolega, gamintojas, o gal patikėti prekybos konsultantu? Aš šį klausimą uždaviau patyrusiems buitinės technikos specialistams. žmonėms, kurie šiuos prietaisus remontuoja jau keliolika metų.

Šaldytuvai

Dabar (2014m.) šaldytuvus ir šaldymo kameras gamina apie 30 stambių gamintojų ir kiekvienas iš jų turi savo niša, dali rinkos, pirkėjus kurie pasitiki šiai gamintojais.
„Bet neskubėkite pirkti vieno iš brangiausių šaldytuvo, geriau ieškokite vidutiniškai kainuojančio.
Pavyzdžiui aš rinkčiausi „Samsung“, „Sharp“ arba „Electrolux“, nerekomenduočiau „Whirlpool“, „Beko“, „Atlant “ - sakė šaldytuvus 20 metų remontuojantis vilnietis Vitalijus.
Jo teigimu, šaldytuvų madas diktuojantys bei naujausių technologijų įdiegti vokiški „Liebherr“ šaldytuvai yra vieni brangiausių, bet gana nepatvarūs, jau po penkių šešių metų norėsite jais atsikratyti.
I kokias savybes reikia atsižvelgti prieš perkant šaldytuvą?
Vitalijaus teigimu, galima būtų kalbėti apie visas šaldytuvo dalis, nes kai kurios, atrodo lyg ir smulkmenos, bet gali lemti daug:
„tarkim, reikia gerai apžiūrėti šaldiklio stalčius, iš kokios medžiagos, polietileno/plastmasės rūšies jie yra pagaminti. Ji negali būti trapi, plona, o nelūžtanti ir lanksti. ypač dužios yra „Gorenje“ šaldytuvų lentynos, jos saltos stebėtinai greit lūžta.“
Kokybiškesnės yra iš stiklo pagamintos lentynos, jos yra higieniškesnės, lengvai valosi.
Jei šaldytuvas turi ir šaldiklį, praktiškiau rinktis turintį du, nepriklausomus vienas nuo kito, turinčius du variklius: šaldytuvui ir šaldikliui.
„Geriau būtų, jei virtuvėje stovėtų šaldytuvas, o šaldiklis kur nors sandėliuke ar “tamsiame kambaryje“, - teigė specialistas. Be to, būtų geriau jei šaldytuvas nebūtų integruotas į virtuvės baldus.

Skalbimo mašina

Skalbimo mašinas aptarnaujantis Vitalijus atkreipė dėmesį, kad renkantis ši buitinės technikos prietaisą svarbu žinoti, kur kreiptis atsiradus gedimams - geriausia kad tai būtų gamintoją atstovaujanti įmonė, kad nebūtų sudėtinga gauti detalių.
dabar Lietuvoje gerą aptarnavimą suteikia „Elektrolux“ grupės - AEG,“Zanusi“, „Whirlpool“, „Gorenje“, „Blomberg“ ir „Beko“ skalbimo mašinų garantiniai servisai.
„Visų skalbimo mašinų gedimai panašūs, negaliu nieko rekomenduoti, kurio gamintojo skalbimo mašinos yra geriausios ir patikimiausios. Kiekvienas gamintojas siūlo per dvidešimt ar daugiau skirtingų skalbimo mašinų modelių.
kokias pardavinėjo prieš dešimtmetį – jau nebėra.
Tie patys modeliai buvo pardavinėjami keletą metus, gamintoja juos nuolat tobulino, patobulindavo esamus trūkumus, dabar atnaujinti skalbimo mašinų modeliai atsiranda prekyboje kas pusmetį. O šie kartais būna nebe tokie patvarūs.
Pavyzdžiui, dabar kai kurių skalbimo mašinų - „Ardo“, „Whirlpool“, „Indesit“ net bakeliai yra klijuojami ir nebeardomi“, - teigė Vitalijus.
Jei parduotuvėje jau radote jums patinkančia skalbimo mašiną, išsimatuokite jos dydį – kad galėtumėte įnešti pro duris. Būtinai paskambinkite į garantinį servisą, paklauskite specialistų , ar pasirinktos skalbyklės modelis yra geras, kaip dažnai šis modelis genda.
„Yra pardavėjų kurie už papildomą mokestį siūlo skalbyklei papildomą garantiją.
Siūlyčiau tuo pasinaudoti, mažiausiai trejus metus busite ramūs, neišleisite pinigų, nereikės pirkti naujos“, - patarė Vitalijus.

Viryklės, kaitlentės, orkaitės

Dujines virykles, kaitlentes ir orkaites remontuojantis Vitalijus prisipažysta, kad net ir jam būtų sunku išsirinkti šią buitinę techniką iš rinkoje esamų.
„Čia kaip loterija: laimi, arba pralaimi.
Tenka pasitikėti pardavėju, kuris kažką pasiūlys pagal jūsų poreikius.
Tenka pripažinti, kad dabar visa nauja buitinė technika pagaminta taip, kad nebūtų nuostolinga penkerius metus, baigiantis metams gedimų atsiranda tiek daug, kad net nebeverta remontuoti,
Dažnai gedimų padaugėja kada baigiasi garantinis laikotarpis“, - teigė Vitalijus.

Indaplovės

Indaploves remontuojantis Vitalijus patarė nepirkti pigių indaplovių.
Indaplovei reikia skirti ne mažiau kaip 1500 litų ir patikrinti ar gaminys ne Turkiškas, Lenkiškas ar Kiniškas.
„Ieškokite Itališkos arba Ispaniškos indaplovės ar „Siemens“, „Bosch“, „Elektrolux“ arba AEG gamintojų“, - rekomendavo pašnekovas.
Vitalijus siūlė pirkti kuo didesnę indaplovę, kadangi vandens sąnaudos beveik nesiskiria, skirtumas labai mažas, o išplaunamų indų kiekis žymiai didesnis.
Gera indaplovė dirba ekonominiu režimu, ta kuri be programų turi trumpą plovimo programą, o jos aukščiausia vandens kaitinimo temperatūra yra 70 C laipsnių.

Pasaulyje pripažinti gamintojai

Nepriklausomos kompanijos "J.D.Power and Associates" duomenimis
Nuo 2005 iki 2012 metų tarp šaldytuvų gamintojų pirmą vietą užima „Samsung“,
o už jų lentelėje atsidūrė „Sub – Zero“, „Frigidaire Gallery“, “GE Profile“, „Whirlpool“, „Kenmore Elite“, LG, „Maytag“, „Bosch“ ir kt.
„Samsung“iki 2012 m., ketverius metus iš eilės, buvo geriausia skalbyklių gamintoja.
Sekančias vietas pasidalina: „Whirlpool“, „Maytag“, „Kenmore Elite“, LG, „Elektrolux“, „Bosch“, „Kenmore“ ir kt.
viryklių geriausi gamintojai buvo - „Kenmore Elite“, po jų - „Wolf“, „Viking“, „KitchenAid“, „Samsung“, „Bosch“, „GE Profile“ , LG, „Frigidaire Gallery“ ir kt.

Indaplovių rinkoje pirmauja „Bosch“, primoje vietoje buvo 2006 – 2008 metais, po 2008- ųjų jų vietą užėmė „Miele“. Skaityti plačiau apie buitine technika>>

9 komentarai:

  1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Meistras Vitalijus mato tik ta iranga kuri sugenda,nes jis meistras
    Reikia pirkti tokia, kurios meistras Vitalijus nemato,taigi ko meistras neivardijo ,ta ir gera :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Meistras Vitalijus mato tik ta iranga kuri sugenda,nes jis meistras
    Reikia pirkti tokia, kurios meistras Vitalijus nemato,taigi ko meistras neivardijo ,ta ir gera :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Meistras Vitalijus mato tik ta iranga kuri sugenda,nes jis meistras
    Reikia pirkti tokia, kurios meistras Vitalijus nemato,taigi ko meistras neivardijo ,ta ir gera :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Puikūs patarimai! Tikrai labai sunku išsirinkti gerą ir kokybišką buitinę techniką, jeigu apie ją ne itin nusimanai.Ypač juk buitinė technika tai ilgaamžė investicija, kur labai taupyti, manau neverta.

    AtsakytiPanaikinti